KÖPVILLKOR

Service Du alltid kan förvänta Dig hos oss


DIAMANTCERTIFIKAT & VÄRDERINGSINTYG

Centerdiamanter högre än 0.30 carat levereras med ett diamantcertifikat från världens mest ansedda diamant institution GIA (Gemological Institute of America).

För mer information om GIA  http://www.gia.edu/ 

Vi kan hjälpa dig med ett värderingsintyg från en svensk oberoende värderare till ett reducerat pris. Vid köp ges 2 års garanti från fakturadatum.


LEVERANS

Leveranstid för en ring är ca 6 veckor vid önskemål kan vi tillverka din beställning på kortare tid än besämt om möjlighet finns för det. Vid jul, nyår, påsk och andra högtider & storhelger kan leveranstiden vara längre än 6 veckor. Om så är fallet får ni reda på det innan ni gör er beställning. Smycket levereras i en smyckesask med ett kvalitetsintyg som verifierar ringarnas kvalité. Varorna skickas med försäkrad försändelse eller upphämtning i butik enligt tidsöverenskommelse.

 

PRIS

Priset som kommuniceras på hemsidan är inklusive moms. Alla priser är med reservation för eventuella ändringar. Priset är per ring och vi förbehåller oss rätten att justera priset i händelse av att råvarupriserna förändras med mer än 10% i förhållande till råvarupriserna den 1 januari 2022. Samtliga priser är ett frånpris, exakt pris fås på offert när samtliga detlajer för ingen inkl diamant, storlek etc är övernskommet. 


BETALNING

Vid beställning betalas minst 20% av totalbeloppet i deposition. Resterande summa betalas när ringen är klar. Smycket kan självklart betalas till sitt fullo vid beställningstillfället.

Har Du andra önskemål om betalning ta kontakt med oss så kan vi säkert hitta en lösning som passar Dig.

 

DIAMANTKVALITÉ

Diamantens klarhet och färg är valfritt, vi levererar diamanter av samtliga färggraderingar och klarhetsgraderingar. Allt för att hitta en lösning som passar just Din efterfrågan och budget.

Vi rekommenderar att Du satsar på diamanter av minst SI klarhet och Wesselton (H) i färggradering. För mer information om en diamants klarhet eller färg hittar du under Diamant information.

Centerdiamantens slipning levereras alltid den bästa (excellent). Vi vill att diamanten ska glittra maximalt och slipningen av en diamant är den faktor som är mest avgörande för briljansen.


GARANTI

Våra ringar kommer med 2 års garanti. Om en diamant lossnar under den tiden får ni en ny diamant under förutsättning att diamanten lossnade på grund av vanligt slitage och inte dålig behandling av ringen eller dylikt. Om ni fastnar med ringen och diamanten lossnar vid det tillfället gäller inte garantin.Vid kraftig yttre åverkan, såsom slag, klämskador, ändring av ringstorlek, dålig behandling av ringen, etc. gäller inte garantin. Vi rekommenderar er att höra av er och fråga om ni känner er osäkra över olika modellers hållfasthet. Vissa modeller håller ett helt liv och andra kan, pga formen på infattningarna vara mindre tåliga mot slitage, stötar och slag. Vi uppmanar alla som vill ta god hand om sina smycken att lämna in dem på putsning och genomgång minst vartannat år.

 

DISTANSAVTALSLAGEN

Vi tillverkar endast specialtillverkade ringar/smycken som är specifikt gjorda för er. Om ni gör en beställning av ringar/smycken tillverkas dessa specifikt åt er, i av er anvisade storlekar, med ert val av diamantstorlek och kvalié och omfattas då inte av distansavtalslagen. Dvs. du kan inte returnera dessa ringar. Om ni vill häva köpet under pågående tillverkning av ert smycke så kan detta vid överenskommelse tillämpas, ni kommer dock att få stå för tillverkningskostnaderna. Vill du lämna tillbaka ringen efter du mottagit den så går det endast om det är något fel tillverkningsfel på ringen. Anledningen till att vi inte tar tillbaka ringen är att den är special tillverkad för dig i din valda storlek, med ditt val av centerdiamant osv. Det vill säga det blir oerhört svårt för oss att hitta en köpare som vill ha exakt samma ring. Vi hjälper dig dock mer än gärna att sälja ringen.

Nedan följer ett utdrag från distansavtalslagen:


"Undantag från ångerrätt vid distansavtal gäller i följande fall:

Leverans av tjänsten har påbörjats under ångerfristen, med konsumentens samtycke.

Priset på varan eller tjänsten är beroende på sådana svängningar på finansmarknaden som näringsidkaren inte kan kontrollera (jfr aktier).

Om varan på grund av sin beskaffenhet (t.ex. en specialbeställd vara) eller snabba åldrande inte inte kan återlämnas.

Varan är en förseglad ljud- eller bildupptagning, eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits.

När varan är en tidning eller en tidsskrift.

Om avtalet gäller lotteri eller vadhållningstjänster.

Om avtalet gäller transport eller inkvartering.

Catering, servering eller liknande tjänst.

Om näringsidkaren åtar sig att arrangera idrottsevenemang, kulturaktivitet eller någon liknande tjänst vid ett bestämt tillfälle eller period."


ÅNGERRÄTT VID KÖP AV ENDAST LÖS DIAMANT

Våra diamantleverantörer ger 30 dagar att inspektera diamanten, om man inte blir nöjd kan diamanten återlämnas. Vi ger våra kunder dessa 30 dagar att bestämma sig om de vill ha diamanten och om de ångrar sig kan de lämna tillbaka diamanten om den inte passar deras önskemål och få tillbaka sina pengar. För att detta ska gälla måste diamanten återlämnas i original skick inom 30 dagar det vill säga den kan inte ha fattats på en diamantring eller annat smycke. Det får inte synas att den är använd på något sätt, då är ångerrätten förbrukad.